Hembakt

Publicerat: 2012-01-30 Kl: 22:44:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Underbart med hembakt i frysen! Nu har vi fyllt på med tre nya sorter idag. Finns inget som går upp emot det.

Inget som har med inredning att göra kanske men det kan ju bli sådana inslag ibland med. Dessutom extra trevligt när man slänger en bakhandduk från Marimekko över det nygräddade brödet...


Att inreda barnrum

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 22:37:43 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer




Målat en gammal växasäng svart, sytt kuddar av IKEA´s tyg Annamoa
Fyndat en sänghimmel för en tjugolapp, ramat in små vykort samt pysslat ihop en tavla
med hennes namn och födelsedata.



Söta wall-stickers från Village och rolig disktrasa från Lagerhaus, spis från Brio



Gammal soffa som jag själv hade som liten men ommålad samt med nytt tyg (tänk furu och blå väv)


...är verkligen bland det roligaste man kan göra!
Och nu har jag en dotter som tydligt kan ses på bilderna. Hon fyller 3 år till sommaren och det som hägrar mest är att leka i miniköket, vilket inte riktigt är klart ännu så bild kommer senare. Det har byggts av morfar och imorgon ska en stringhylla sättas upp ovanför diskbänken. Tänker mig också en liten väggmålning framöver.

Svårt att inte ta in föör mycket rosa så jag har försökt väga upp det hela med svart. Rummet går alltså i rosa, grönt, vitt och svart mestadels.

Något att tänka på är ju verkligen förvaringen. Barn har ju så otroligt mycktet leksaker. Det ska vi satsa mer på, och spanar just nu på olika möjligheter. Fler inlägg om barnrummet kommer garanterat.



Styla-om-begär..

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Efter fredagens inspirerande besök på Formex så känner jag ett stort styla-om-begär hemma i vårt vardagsrum. Ärligt talat gick jag runt med dessa tankar redan efter att julen åkt ner i sin låda igen, men ibland behöver en idé ligga och gro ett tag innan man kör igång.

Just nu är det mycket grönt och turkos hos osst, fast i en dovare nyans, och blandat med svart och vitt. Min tanke är att göra rummet lite "kaxigare" och byta ut de dova gröna och turkosa färgerna mot starkare färger. Cerise och orange, som spås bli en av vårens hetaste färger, ligger högt upp på min önskelista. Dessa skulle passa in perfekt i vårt annars vita och svarta rum. Jag skulle gärna vilja ta in mer möster också, gärna randigt som jag är så förälskad i eller prickigt.

Jag hittade denna bild på Spira Inrednings hemsida som stämmer in perfekt på mina önskningar. Så fort jag kommer hem från Dalarna igen så drar projekt styling igång, och med stor sannolikhet ligger nog en kudde eller två ifrån Spira i min soffa när jag är klar. Bilder innan och efter utlovas!




In focus: Cerise

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 21:41:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Fåtöljen Hedda kostar 999:- medan fotpallen Hedda kostar 329:-

Idag var första dagen jag kände att det var ljust, soligt och härligt ute. Lite små vårkänslor såhär alldeles för tidigt och nu när det är så kallt som det inte varit på lääänge. Men lite iallafall! Och vad gäller inredning.

Precis som Ulrika kommer jag satsa på färger i vår och cerise är ju en underbar färg! Jag har redan gått bananas på kläder till mig själv och dottern i denna färg, och nu följer inredningsprylar. Nåja åtminstone kuddar och någon annan textilie. Här ska piffas i mitt svartvita hem! Har länge känt att just denna kulör ska få komma innanför tröskeln, och väntat på de rätta tingen!
Då får Ulrika och jag helt enkelt återkomma med våra respektive stylingar.

Dessa skönheter kommer från Åhléns. De har jag haft ögonen på sedan innan de intog varuhusen, och kanske blir det just en cerise Hedda som passar i något hörn? 

Hemma hos Ylva Skarp

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 11:23:00 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer




Jag dog en smula igår när nya numret av härliga Plaza Interiör damp ned i brevlådan. Gillar verkligen den! Och för att inte tala om reportaget från kalligrafen och formgivaren Ylva Skarps fantastiska hem i Leksand. Oj, oj, oj säger jag bara. Om ni gillar ovanstående bilder så kommer ni älska resterande, och då måste ni ju köpa tidningen för att få se. Väl värt, för jag kan säga att jag blev oerhört inspirerad och antecknade många rader i mitt idéblock efteråt. Ylva har en hemsida och en blogg, kolla in här!


Dots

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 21:00:46 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


                                                    

    
Fina papperspåsar och snören från Lagerhaus, påsarna kostar 19:- st
och snörena 10:- per rulle


Man kan nog kalla mig besatt när det kommer till papper, presentsnören, band, små lådor av alla de slag...
Jag älskar allt som har med det att göra och har en mindre samling i pysselhörnan. Men varje gång jag besöker Lagerhaus fylls samlingen på, kan inte få nog. Speciellt sådant med prickar på förståss!
Alltid bra att ha hemma för att slå in presenter, pyssla med eller andra små påhitt.


Projekt - Drömkök

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 17:00:00 | I kategori: Ulrikas portfolio | 0 kommentarer










Projekt - "Drömkök"
Genomgående renovering av ett kök, samt styling.

Brudbukett

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 09:00:00 | I kategori: Ulrikas portfolio | 0 kommentarer










Brudbukett, corsage, och buketter till näbbar. Tema - "Enkelhet i vitt"

Brudbukett

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 17:00:00 | I kategori: Ulrikas portfolio | 0 kommentarer








Brudbukett, corsage, tärnbukett, samt dekorationer till festlokal.
Tema - "Romantisk sommaräng"

Lounge

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 15:06:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer













Såhär ser det ut hemma hos oss när vi nu sakta men säkert börjar få ordning på vår lounge, som vi valt att kalla vår lilla hörna på övervåningen. Den delen sitter ihop med en matdel i en öppen planlösning.


Uppdrag - Lokal, förädlad, produktion

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 09:00:00 | I kategori: Ulrikas portfolio | 0 kommentarer








Förutsättningen: Lokal, förädlad, produktion.
Uppdraget: Att ta fram en ny säljbar produkt/idé/tjänst, av mer kvalité än kvantitet, samt närproducerad.
Resultatet: "Love Kick". Från gungstol till spark.
 
Tyg - från Jobs Handtryck.
Smidearbetet - utfört av 4 elever från Sätergläntans smedsutbildning.
Renoveringsarbetet - utfört av oss i Love Kick gruppen.

Snart i vårt hem

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 19:57:40 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer




Virrvarrskiva och fina Loop Stand från HAY

Om någon vecka hoppas jag att vårt egendesignade matbord får flytta in i vårt hus och invigas. Kanske lagom till sambons 30-års dag? Väldigt spänd på hur det kommer bli. Bordskivan blir i den klassiska virrvarrskivan (som Sigvard Bernadotte formgav 1958) och benen från Hay. De ska snart beställas, note to self.
Sedan gäller det att hitta stolar till också, inte det lättaste. Tror det får bli en sväng till helgen för att kolla runt. Vi har ju spanat och hittat favoriter, men vet inte vad plånboken säger om dem...


Bild från Möbelvärlden


Uppdrag "Skor"

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 18:04:26 | I kategori: Ulrikas portfolio | 0 kommentarer




Uppdrag exponering av skor. Tema - "Jul & julklappstips"

Formex, formex, formex!

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 17:59:42 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Äntligen! Hela denna vecka har varit fullspäckad av aktiviteter och saker att göra. Fullt ös med andra ord, vilket jag gillar. Men nu äntligen kan jag ägna mig lite tid åt bloggandet!

Fredagen spenderades på Formex i Älvsjö. Jag trivdes, oj vad jag trivdes! Så mycket intressant och spännande att titta på och många intryck att ta in.
Vi var där under en dag genom utbildningen och hade under tiden ett antal uppgifter att kika på. Ni som någon gång besökt Formex håller nog med mig i att en dag är för lite. Jag hade utan tvekan kunnat spendera hela helgen på mässan och säkert ändå inte kännt att jag hunnit med att se allt.

En av höjdpunkterna under dagen var seminariet "Personligt Ledarskap" med Mia Törnblom. Vilken energisk och inspirerande föreläsning hon höll. Därifrån fick jag med mig en hel del kloka ord och massor av ny energi. Jag kan varmt rekommendera att besöka en av hennes föreläsningar om tillfälle ges.

På grund av en stor dos klantighet och en viss del otur så fick jag aldrig med mig några foton från mässan. Trodde nämligen att jag laddade telefonen under natten men så var inte fallet och märkte inget förrän jag var halvvägs från Uppsala. Orutinerat och inget jag kommer göra om i första taget. Det sägs att man lär sig av sina misstag :).

Sammanfattningsvis var det en mycket bra dag, massor med genomtänkta och snygga montrar och exponeringar. En dag i inspirationens tecken helt enkelt!

Tipsigt: kuddar från Åhléns

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 08:57:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Kudde Lemontree 199:-



Kudde Softa 99:-


Jag har en hung-up på kuddar och plädar och har haft det så länge jag kan minnas. Speciellt på kuddar. Måste ha nya hela tiden, tror jag, och kan inte låta bli att kolla in nyheter i butikerna. Speciellt när det våras. Eller är dags för höstnyheterna, eller... eh ja osv.
Åhléns hittar jag alltid fina ting och den här gången är det dessa två skönhetet som jag spanat in. 99:- för den rosa och en hundring dyrare för den mönstrade. Vore trevligt med lite mer cerise och gul i vår vardagsrumsdel på övervåningen. Just nu alldeles för mycket svart&vitt (kan det föresten bli det??) med inslag av härligt grönt. Men nu när det går mot vår (ja snön vräker visserligen ned ute idag!) så är behovet av färg stort.


Hemmakontor: to be continued

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 08:47:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Google och Styleroom är ju fantastiskt, för att inte tala om alla bloggar som finns idag. Idéer och inspiration i massor! Huvudet svämmar över av allt som går att göra och köpa. Gäller att sortera och komma fram till vilken stil man själv vill ha och gillar. Denna bild, okänd källa tyvärr, säger mycket tycker jag, gillar, gillar! Men kanske inte om man har en sambo som egentligen vill ha varma, murriga färger, gammalt skrivbord och mysig fåtölj. Men numera har jag jobbat fram det så att jag fritt får bestämma över blivande kontoret. Hur gick det till tro? ;)

Hemmakontor: Village inspirerar

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 08:42:53 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer




Planerar inför renovering och möblering av en liten arbetsplats i ett mindre rum på övervåningen. Tapeterna är rivna och lite grundarbete återstår innan det är dags att måla väggarna. Vi kör på vita väggar av olika anledningar. Bl a roligt att inreda med textilier samt att det kanske är ett tillfälligt ställe för skrivbordet att stå på. Vi har inte riktigt kunnat bestämma oss för om det är bästa stället för arbetsplatsen eller om vi ska göra den ännu större i ett annat rum på nedervåningen. Vi börjar såhär och känner oss fram!

Denna bild från Village har många detaljer som jag skulle kunna tänka mig att kopiera. Skrivbordet gillas verkligen och liknar Vika Gruvan från IKEA som jag snöat in mig på. Plåtskåp gillas också men har blivit så otroligt hajpat att jag inte kommer köra vidare på det personligen. Däremot kanske en liten hurts eller två?

Och till sist kanske det blivit dags att införskaffa första rullarna av washitejpen för att snygga till de vita väggarna med något nice?
Ett som är säkert är att detta lär bli en följetong här innan rummet är klart...


Vårskyltning Interflora Fresh

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 21:44:29 | I kategori: Ulrikas portfolio | 0 kommentarer








Vårskyltning Interflora Fresh 2011. Tema - "Grönt är skönt"

Skyltning Ninas Garn

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 21:36:19 | I kategori: Ulrikas portfolio | 0 kommentarer








Skyltning Ninas Garn. Tema - "Höst & Värme"

Julskyltning Interflora Fresh

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 21:26:46 | I kategori: Ulrikas portfolio | 0 kommentarer








Julskyltning Interflora Fresh 2011. Tema - "Polka Jul"

Naturligt

Publicerat: 2012-01-16 Kl: 20:43:56 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Hittade dessa otroligt fina och inspirerande foton hos Ellmania. Kulörer och accentfärger i all ära, men detta känns ännu mer klassiskt och tilltalande. Gillar stylingen på de två nedersta bilderna.

Foto: Burtoo via Lila&Blu, Jeroen van der Spek via Style Files, IKEA Livet Hemma & Riazzoli

Inspiration från Nordal

Publicerat: 2012-01-15 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer


Här kommer lite inspiration från Nordal. De har massor av fina produkter, speciellt dessa ljusstakar som verkligen har fångat mitt intresse. En eller flera sådana därhemma är inget jag skulle tacka nej till! Just nu finns det tyvärr ingen plats hemma hos mig, men drömma får man.
Ett som är säkert är att det helt klart blir ett besök i deras monter på Formex mässan nästa helg.

För er som också har fastnat för dessa och faktiskt har plats, finns de att köpa på Interflora Fresh i Oskargallerian i Övik. Eller besök Nordals hemsida och leta reda på närmaste återförsäljare.







Tulpanfrossa

Publicerat: 2012-01-14 Kl: 18:36:53 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Tulpansäsongen är här! Denna underbara blomma som trots att den kommer tidigare och tidigare för varje år är ett litet vårtecken, eller kanske snarare ett hopp om att våren är på väg.

I morgon är det Tulpanensdag som är återkommande varje år den 15 januari. Unna er lite tulpaner att ha på bordet därhemma eller ge bort till någon av era nära och kära. 



IKEA Livet hemma

Publicerat: 2012-01-10 Kl: 21:20:18 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer






Som alltid inspirerar bilderna från IKEA Livet hemma

Foton av Patric Johansson


Tillbaka i Dalarna

Publicerat: 2012-01-10 Kl: 20:15:08 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Nu är jag tillbaka i Dalarna och kommer de närmaste veckorna att spendera min tid på Entreprenörskolan i Leksand. Mycket står på schemat, bland annat grafisk design, ekonomi och en hel del intressanta föreläsningar och besök. Fredagen den 20:e januari kommer till exempel att spenderas på Formexmässan i Älvsjö. Det blir mitt första besök där och förväntningarna är skyhöga, tänker mig ett paradis för en inredning och design intresserad tjej.

Nu när jag ändå befinner mig i Dalarna vill jag passa på att lyfta ett lokalt företag som heter Lilla Lisa Design. De tillverkar underbara smycken gjort i ett av mina favoritmaterial, plexi. Deras hemsida är verkligen värt ett besök! Där finns också en webshop så att vi som inte bor nära också kan njuta av deras smycken.
Här nedan följer endast ett litet urval av alla deras vackra verk.






Bilder från www.lillalisadesign.se

IKEA sommaren 2012

Publicerat: 2012-01-06 Kl: 12:51:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Gungstolen, ja tack! Utemöbeln, yes please!!

 

Wanted: Ocean

Publicerat: 2012-01-05 Kl: 15:47:37 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer






Gillar verkligen denna skönhet från Åhléns. Fåtöljen Ocean går loss på 999 riksdaler och hade varit cool att ha här hemma. Finns i svart, vit, gul och turkos.
Frågan är bara vart den ska stå och o-m den ens får följa med hem?
Gillar, gillar men vet inte riktigt om sambon instämmer.


Vacker favorit

Publicerat: 2012-01-05 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 3 kommentarer






Denna vackra orkidé förgyller vår tillvaro här hemma. Istället för en kruka har jag här använt en vid glasvas, ställt ner orkidén och dekorerat med lite mossa runt om plastkrukan. Enkelt och dekorativt!

Orkidéer är lite av en personlig favorit, mycket vackra och lättskötta, vilket många inte tror. De vill inte ha för mycket vatten utan var sparsam med vattningen och låt dem stå ljust men inte i direkt sol.
Alla har sina egna knep men jag använder mig av rötterna för att se om det är dags för vattning. Är rötterna ljust gråa, nästan silvriga kan vatten vara på sin plats men är de gröna kan man avvakta ett tag till. Börjar blad

Denna är av sorten Phalaenopsis/brudorkidé och finns att köpa i de flesta blomsterbutiker.

Upplyst

Publicerat: 2012-01-04 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer






Detta är det senaste tillskottet i vårt hem. Jag är totalt störtförälskad i denna underbara lampa! Snygg, stilren design precis som jag tycker om!
Vart den kommer ifrån?
Colors by Copenhagen. Spana in deras hemsida här, du kan designa din egen lampa!
Här i Örnsköldsvik kan produkterna köpas av Camilla på Cdesign.

Krukorna kommer från Cult Design, även den randiga ljuslyktan som så smart passar till deras fyrkantiga krukor i 12x12 storlek. Dalahästen är en egen design med Leksandsbandet som dekor.

RSS 2.0