Vår hos MIO

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 16:18:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Solen fortsätter stråla ute och det droppar från taken...underbart! Inne hos MIO är det fullt av vår med härliga färger och nya produkter. Jag har redan efter en titt på nyheterna blivit kär i flera saker. En stol, en pall och andra små inredningsdetaljer. Besök måste planeras in!


Äntligen!

Publicerat: 2012-02-28 Kl: 21:22:16 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Mina efterlängtade kuddar från Spira Inredning har nu kommit! Har tidigare berättat om mina planer på att styla om lite i vårt vardagsrum här hemma, och när jag var nere på möbelmässan så passade jag på att beställa lite textilier. Även gardinerna har kommit, så nu ska här göras om!
Kvällen i morgon är avsatt till detta och jag får se hur långt jag hinner. Bilder både före och efter garanteras så fort allt det nya är på plats!

Vilket underbart väder det har varit idag, en riktig försmak av våren. Har aningar om att något eller några bakslag är att vänta.. som vanligt. Men än sålänge njuter jag i fulla drag av de dagarna som ges och jag hoppas att ni också gör det!

The Office

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 09:31:51 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Det kryllar av inspirationsbilder och jag blir galen så mycket fint det finns och vad man kan göra...
Nu är rummet färdigmålat och lister på plats så nu fattas bara möblerna.
Titta och njut av bilderna ovan!

Bilder från okända källor


Home and desire

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 09:26:23 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Kan inte släppa det som har med härliga färgen gult att göra. Gult är verkligen inte fult. Och speciellt inte i denna klargula nyans. Pastellgult är fint i sig med, men inte i mitt hem. Inte denna vår iallafall.

Jag är verkligen inte den första att skriva om IKEA´s bokhylla Billy som nu finns i gult (och grönt).
Har länge trånat efter gula, oranga och cerisa prylar inför våren och nu när ljuset är här (härliga tid!) så är jag mer sugen än någonsin.

Ett besök till varuhuset står nu på to-do-listan och sambon har t om sagt att det är dags. Och inte heller alltför långt borta i tid. Oj så härligt, för listan är otroligt lång. Hur lyckas man köpa sitt första hus och bo där i 14 månader och bara besöka detta ställe EN (en!) enda gång under den tiden? Mycket bra gjort av oss.

Dessa bilder är lånade från en av mina nya favoriter, Dessis finfina blogg Home and desire.

Har kollat in hennes sida många gånger men då jag legat lågt med bloggandet på sistone har jag inte kommit ihåg att nämna denna blogg full av inspiration.
Se så effektfullt det blev i hennes kök efter detta inköp! Själv har jag planer på en annan lampa, eller två i samma gula nyans som skåpet. Men mer om det i ett senare inlägg.

Och tulplaner, plåtpall (snart) och Koziols våningsfat finns också hos mig...



Bilder från Home and desire


Favoriter..

Publicerat: 2012-02-26 Kl: 21:51:25 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Ett kollage med härliga vårnyheter från Village som jag knåpat ihop i Photoshop. De har massor med fina vårnyheter både på hemsidan och i butikerna. Väl värt ett besök!

Hållbart i vas

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 20:43:33 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer



Bild från icakuriren.se

Tulpantiden är här och det är underbart i sig, ett av de första vårtecknen enligt mig själv. Men tulpaner i all ära, vill man variera blomsterinköpen lite så föreslår jag nejlikor, en personlig favorit just nu.
Denna underbart söta blomma som är mycket hållbar och går att variera i oändlighet. Det går lika bra med en i en smal vas till en hel bukett i blandade färger, och den hållbarheten dessa godingar besitter slår tulpanerna med hästlängder.
Jag själv har två små vaser i vardagsrummet som jag gärna förgyller med en blomma emellanåt och då är valet inte svårt. Idag har jag plockat bort de senaste som stått i två veckor och i morgon ska två nya få förgylla platsen i förhoppningsvis två veckor till.

Marimekko favorit

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 20:12:16 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Marimekko har ju mycket snyggt och detta porslin är en favorit just nu. Jag har aldrig samlat på något porslin, mest för att jag inte har hittat något som jag verkligen har fastnat för men också för att jag är lite ombytlig av mig och gärna vill förnya lite nu och då. Till min sambos inte så stora förtjusning…:)
Men detta porslin skulle jag utan tvekan kunna samla på. Designen är så snygg och känns stilren och tidlös. Den skulle också passa bra till det svarta porslin som vi redan har och göra det mer intressant och levande.

Porslinet ingår i serien " In Good Company" och heter Siirtolapuutarha. Produkterna är formgivna av Sami Ruotsalainen med dekor av Maija Louekari och finns att köpa på designonline.se. I serien finns koppar, skålar, tallrikar och tekannor.

Kanske har ni läsare något att tillägga inom detta ämne? kommentera och dela gärna med er av era porslinsfavoriter!

Brainstorming med stort B!

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 11:36:01 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Idag befinner jag mig hos Camilla på Cdesign. Många spännande och utmanande projekt på gång och idag kör vi på för fullt med brainstorming med stort B! Så här kan det se ut i vårt kreativa kaos :)



Vi går mot ljusare tider!

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 21:12:16 | I kategori: Bloggen | 2 kommentarer


Det är galet hur snabbt tiden går. Det slog mig tidigare idag att denna månad snart är slut och jag kan knappt förstå att det är mars vi går in i. Ett tag trodde jag aldrig att det skulle bli ljust igen, sådär i början av januari.. men nu märks det verkligen att ljuset är påväg tillbaka och det känns underbart! ÄNTLIGEN lite mer dag, lite mer sol och framför allt lite mer energi.

Projekt- "styla om vardagsrummet" har fått ligga åt sidan sedan jag kom hem från Leksand på grund av att tiden helt enkelt inte räcker till för allt roligt, men nu är jag på gång igen. Kuddfodral och tyg är beställt från Spira, skenor till tyget vid sängen är på g, och en idé till tavlan bakom soffan ligger och gror. Det som saknas är ett par svarta ljusstakar i olika höjder till vårt rumsbord.. någon som har några tips? Jag är öppen för förslag :)


Rapport från Möbelmässan 3

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Mitt i bland alla utställare hittade jag denna fina inspirationsutställning- "My Home Is My Castle" komponerad av trendexperten Jan Rundgren. Här lyfter han fram de senaste trenderna inom heminredning och belysning med nyheter från mässans utställare.

- Huvudtrenden inom dagens heminredning är utan tvekan det personliga uttrycket där den egna kreativiteten får ta plats. I ”My Home is My Castle” har jag valt att fokusera på hemmet som en väsentlig del av våra liv – inte bara som en viktig plats för umgänge och trygg reträtt, utan också i allt större utsträckning som arbetsplats, säger Jan Rundgren.

Här nedan följer ett litet urval av alla inspirerande rum i utställningen.. njut! :)





















Rapport från möbelmässan 2

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 15:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Här kommer ytterligare en rapport från årets Möbelmässa.
A2 är ett svenskt möbelföretag som tillverkar sina möbler i Småland och när jag passerade denna monter kunde jag inte låta bli att stanna till och gå in.
Fantastiska möbler med ren, enkel och tidlös design med det lilla extra. Helt i min smak! Besök A2s hemsida här och läs mer om deras underbara kollektion.

Tyvärr blev mina egna bilder från montern i det sämsta laget så ni får hålla tillgodo med dessa istället :)









Samtliga bilder är tagna från A2:s hemsida.







Frånvaro

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 20:05:29 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Efter några veckor med massor av jobb, jobb, jobb, firande av sambo som fyllt 30, och ingen tid över alls så är jag nu hemma och vabbar med scharlakansfebrig liten stackare. Inspirationen tryter på många håll just nu och jag laddar om för att orka ta itu med alla hemmaprojekt och andra idéer som ständigt finns i huvudet. Därav dåligt bloggande den senaste tiden. Men snart vet jag att inspirationen och energin är på topp igen!
Dessutom är det så otroligt ljust och härligt ute nu, nästan så att man känner hopp om våren redan... och allt som har med inredning och design kommer snart kännas väldigt roligt igen!
Men nu behöver jag lite egentid samt tid att måla i vårt kontor, allt har hamnat på efterkälken...

Håll tillgodo!


Rapport från Möbelmässan

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 21:35:48 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Nu är det hög tid för ett nytt inlägg känner jag! Ibland räcker tiden inte till för allt man vill göra, men nu äntligen kan jag börja blogga igen. 
Efter en intensiv vecka på bortaplan är jag hemma i Övik igen. Jag har hunnit med en tripp till Leksand och Entreprenörskolan för att göra sista redovisningen innan examensarbetet, samt spenderat helgen på möbelmässan i Stockholm.

Vilken mässa! Underbara mässmontrar! Enkla, stilrena, snyggt uppbyggda och de kändes påkostade. För att inte tala om inspirationen! Enligt min åsikt så levererade årets möbelmässa bättre än vad årets Formexmässa gjorde.

Nedan följer några bilder från en personlig favorit: &tradition. Besök gärna deras hemsida, de har underbara produkter!




Här hade man exponerat produkterna i stora "boxar" som byggts upp på varandra. Alla med olika teman. Snyggt och enkelt med ett stort fokus på produkterna.





I samma monter fanns också denna häftiga lampa - "Trash Me VV1". Design av Victor Vetterlein. Denna lampa är återvinningsbar vilket känns helt rätt i tiden.


Fler rapporter från Möbelmässan kommer under veckan!

Nyöppning Blomsterhörnan

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 11:52:10 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Blomsterhörnan i Gullänget har slagit upp portarna! De finns i före detta Centrumblommors lokaler och hade under torsdagskvällen en VIP-kväll för inbjudna. Jag var på plats med Camilla på Cdesign och passade på att njuta av allt nytt och fint!
Unna er ett besök i denna inspirerande butik! Nedan följer några små smakprov..









Växtbord från Cult Design

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 08:36:04 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Enormt snygga bord från Cult Design med plats för favoritväxten. Sprang på dessa på Formexmässan och blev totalt såld. Vill ha? -Ja tack!








Muuto

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 20:51:00 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer




Unfold är en ny tolkning av den klassiska industrilampan. Det mjuka silikon-gummit gör att lampan kan tryckas ihop och packas i ett praktiskt format. Det är bara att öppna och veckla ut din nya lampa!




"Muuto -
lysande dansk design
Muuto är det danska designföretaget med de unika produkterna, de fräscha idéerna och de absolut hetaste formgivarna som Harri Koskinen, Ole Jensen, Matti Klenell, Thomas Bernstrand, Norway Says, Claesson Koivisto Rune, Louise Campbell, Jakob Wagner, Ilkka Suppanen med flera."
(Detta står att läsa på Designonline)




Men hur snygga är inte dessa godbitar från Muuto? Vill ha.
995:- hos Designoline.




Underbara tapeter..

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 12:54:41 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Å vad mycket fina tapeter det finns! Det går inte att bli annat än sugen på att tapetsera varje liten vägg som kommer i min väg!
Vid ytterst få tillfällen är det tur att min sambo säger i från.. detta är ett sådant tillfälle..

Har spenderat dagen med huvudet i tapetböckerna på jakt efter de perfekta tapeterna till ett projekt som jag har fått möjligheten att vara med på genom Camilla på Cdesign. På vår jakt efter dem hittade jag bland annat dessa godingar, håll tillgodo!
Samtliga foton och tapeter kommer från www.mrperswall.se





"Wayfinder - directions in life"



"Trees"



"Tower Town"



"Express myself - quoting others"



"Artist Milano Black"



RSS 2.0