Klädhängare från SMD Design

Publicerat: 2012-03-29 Kl: 21:56:20 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer








Bilder från www.smddesign.se

Det finns många fina klädhängare, men dessa från SMD Design är i en klass för sig. För mig personligen finns det inte många som slår dessa godbitar utseendemässigt. Hur ska jag någonsin kunna välja och vart finns det plats i vår redan fyllda lägenhet?? Det är konstaterat, jag behöver ett hus!

Tillskott från Village

Publicerat: 2012-03-26 Kl: 11:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer






Att jag har en stor svaghet för vaser och ljuslyktor/ljusstakar i alla dess former är inget nytt, men dessa svarta vaser från Village kunde jag inte motstå. Jag har länge sökt efter ett par smala vaser att ställa på en av tavellisterna i köket, dels behövdes det något mer svart där plus att en snittblomma i vardera vas gör den delen av köket mer levande och intressant.
49:- styck var det värt, jag är nöjd!





Välkommen våren!

Publicerat: 2012-03-25 Kl: 16:39:21 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Solen har strålat från en klarblå himmel hela dagen och vad skulle passa bättre idag då vi ställer om till sommartid? Jag känner att våren är påväg med stormsteg och det är underbart!

Den här helgen har varit en -fixa i lägenheten- helg. Skönt att få en massa småfix gjorda! Det är mycket som skjuts upp och samlas på hög men nu är listan avbetad. Redo att fyllas på igen :)

Bjuder på några bilder från vår balkong som idag har blivit vårstädad. Mysigt att kunna njuta av solen där ute nu när våren är här. Passade även på att göra en vårplantering med gula tete a tete och vårhyacinter, fräscht till vår annars svart-vita balkong.








The office

Publicerat: 2012-03-23 Kl: 09:55:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Sneakpeak på kontoret som vi grejer och fixar med för fullt. Nåja, det  var väl att ta i men vi har flyttat in de första möblerna och planerar nu för hur det kan komma att se ut på väggen ovanför skrivbordet. Jag har en idé och jag får återkomma igen...
Saknas gör också en annan stol, gardiner och mer förvaring för viktiga papper. Bilder kommer framöver!

Nyckelskåp i ny tappning

Publicerat: 2012-03-21 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Jag har hittat en till favorit att lägga till i shoplistan, Moltazdesignshop. Den drivs av Henrick Ericsson som är inredare, bloggare och trendföreläsare. Shopen baseras på produkter som han tycker om och saknar i sitt jobb som inredare.

Här har jag hittat en favorit bland alla coola produkter, "Fågelholk" som är ett nyckelskåp i en ny tappning. Fäst nycklarna i fågeln och de är på plats. En kul grej är att fågeln också är en visselpipa ifall en sådan någon gång skulle behövas.

Fågelholken finns i flera fina färger och utföranden. Ett antal i rad skulle passa fint hemma i vår hall för att hålla koll på nycklarna, men då i samma färg. Det skulle också vara effektfullt med flera i olika färger -dekorativt och funktionellt i ett!













Hay har flyttat in

Publicerat: 2012-03-20 Kl: 20:52:45 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Efter många om och men och efter vad som känns som låång tid, har nu äntligen vårt matsalsbord kommit!
Bordet är ritat av oss, eller kanske framförallt min sambo faktiskt.
Vi är nöjda och det är ku lmed något som inte någon annan har. Kostnaden för bordet blev otroligt bra, vi skulle aldrig ha hittat ett så stort bort (åtta platser! eller tio som det faktiskt ryms) i butik för denna summa. Inte ens 4000kr med arbetskostnad och allt inräknat :)

De fina svarta benen kommer från Hay och skivan är specialbeställd. En laminatskiva i härliga virrvarr. Nu fattas bara åtta matstolar...


Nytt på väggen?

Publicerat: 2012-03-19 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Wallstickers har funnits med ett tag men här hittade jag en ny variant (i allafall för mig) i form av en griffeltavla. En mycket bra idé tycker jag. 
Griffeltavlan är gjord i giftfri Pvc-film som kan klippas till önskad form och fästas direkt på väggen eller varför inte en dörr? Lämnar inga spår av lim eller dylikt. Ett bra alternativ om man inte vill måla griffelfärg direkt på väggen och perfekt för den som är ombytligt (läs mig själv..) och vill förändra lite nu och då.
Denna finns att köpa på moltazdesignshop och kostar 375 kronor. En våd är 45 cm bred och 200 cm lång och tavelkritor ingår.

Söndagsmys

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 10:19:21 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Vaknade upp till en solig och helt underbar söndagmorgon. Fantastiskt väder som jag idag ska utnyttja maximalt!
Har planerat veckan som ser ut att bjuda på mycket roligt. Början kommer att spenderas med Camilla på Cdesign då vi ska flytta in i det nya kontoret och släppa loss kreativiteten i lokalen :)
I slutet av veckan ska jag skylta på Interflora Fresh här i Övik. Mina tidigare skyltningar därifrån kan ni läsa om och se under fliken Portfolio. Idén är klar och skissad och blir något helt annat än jag gjort tidigare. Så en hel del förberedelser inför skyltningen skall också klämmas in i schemat. Det blir en bra vecka!

Men idag är det söndag och av den ska jag njuta varje sekund. Hoppas ni också får en härlig dag!

Inspiration? Oo ja!

Publicerat: 2012-03-15 Kl: 21:52:22 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Idag åkte jag och Camilla på Cdesign till Umeå för att besöka Designmäklarna. Ett mångsysslande företag med nytänk. De har superfina och nyskapande egenproducerade produkter. En kanondag har det varit!
Fulla av inspiration och nya ideér åkte vi därifrån och nu väntar om möjligt ännu roligare jobb framöver. Besök gärna Designmäklarnas hemsida och läs om deras arbete och spana in alla fina produkter!



Bild från www.designmaklarna.se


hm home

Publicerat: 2012-03-15 Kl: 09:30:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Hos hmhome hittar du finfina ljus i olika färger! Finns med budskapen Joy och Love.
Härliga färger och budgetalternativ till alla lyxiga doftljus där ute. Varför betala 500 kr för ett ljus när du kan hitta ett för ca 60 kr hos hmhome!?


Ett inlägg utöver det vanliga..

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 20:54:13 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer




En bilolycka kan förändra livet drastiskt, och för många har det hänt. Jag är evigt tacksam för att det idag gick relativt bra trots omständigheterna. Det är lätt att ta mycket för givet, framförallt livet. Vad spelar det för roll egentligen om det är dammigt hemma, om diskmaskinen inte är urplockad eller om duschkabinen är prickig av tandkrämssprätt..? Inte ett jävla skit!
När det kommer omkring så betyder våra "vardagsproblem" ingenting. Det viktigaste är att vi lever, är friska och pigga, och får njuta av livet och varandra.

TACK för att mina vänner klarade sig idag och har livet i behåll!

A good day!

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 11:48:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Ett annat budkskap än det tidigare inlägget med "Helvettes jävla skit"...

Textade slarvigt i all hast på vanligt A4 och tada blev det en liten tavla till sideboarden i vardagsrummet. Där går det att variera och bya ut allteftersom beroende på vad man vill ha där och hur man känner sig. Just nu får denna stå ett tag till.




Lagerhaus

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 08:19:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Grafiskt som vi gillar, eller hur Ulrika?
Men hur mycket av det kan man ha hemma...kanske sambon tycker att det ska begränsas en aning ;)
Finns iallafall hos Lagerhaus, både i butik och i webshopen, där de snart kommer igen då de sålde slut direkt.
79:-/st!


Barbro har flyttat in!

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 12:00:00 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer






Innan jul skrev jag ett inlägg om tidningsstället som låg högst upp på min önskelista, nämligen Barbro från Jtp-design. Tur som jag hade så gick min önskan i uppfyllelse och Barbro flyttade in hos oss några veckor senare. Hon har hittat sin plats inne i köket och är självklart fylld med favoritmagasinet!


I väntan...

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 11:35:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




På teak-sideboarden i kontoret står lite smått och gott som väntar på att användas i inredningen av rummet, eller kanske någonannanstans..beroende på..

Diy...

Tapetprover och spillbitar kan du göra till små eller stora tavlor!
I ramen längst till höger har jag ramat in en bit Marimekkotapet och i rullen framför står bl a Cole and son´s populära tapet som väntar på att tas omhand. Om det blir en tavla eller något annat är osagt ännu.


Sov gott

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 08:40:37 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer



Otippat nog så hittade jag dessa godingar på Ellos!
Och med 40% rabatt på valfri vara så kan man ju gott och väl klicka hem båda. Speciellt med tanke på att en endast kostar 49:-. Ett tips såhär på onsdagsmorgonen!

Madison heter det övre örngottet, Peace det andra (också väldigt otippat..)

Nu klickar jag hem Madison samt lite annat smått och gott som jag får visa senare.

Surfa in på Ellos!




Lägesrapport

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 15:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


De första dagarna i början av förra veckan var produktiva här i vårt hem! Projekt vardagsrum som så länge stått helt stilla är igång och nästintill klart. I allt som har med måsten att göra är det lätt att det kreativa blir lidande och projekt skjutna på framtiden. Jag glömmer bort hur rogivande och energigivande det är att få skapa. Ett löfte till mig själv är att inte låta det kreativa bli lidande i framtiden!

Detta har blivit gjort:
- Kuddar i soffan är på plats
- Gardinderna är upphängda
- Svart/vit randiga kuddar är sydda
- Tyget till tavlan bakom soffan är sytt och omklätt. Idén jag hade blev super och jag är mer än nöjd!

Några detaljer ska fortfarande fixas innan bilder på resultatet kommer, därför får ni här några bilder på hur vardagsrummet såg ut innan omstylingen, varsågoda.














Helvetes...

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 10:16:36 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Precis min känsla idag.
Snyggt, enkelt, stilrent men med ett uttryck som man verkligen kan känna lite då och då...
Som när man ligger hemma med m-sjuka. Vill inte ens skriva ut ordet, fy.


Bild från Therese Sennerholt


Påsken närmar sig..

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 11:52:35 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Påsken närmar sig med stormsteg och butikerna börjas fyllas på med trevligt påskpynt. Jag brukar inte ta fram så mycket påsksaker.. i princip inga alls faktiskt. Tycker att den är under en så kort tid så varför lägga energi på det? Men något litet påskägg fyllt med gottis och tulpaner med lite björkris får alltid plats!

Har dock hittat dessa godingar från Dbkd - Design by Karin Dahlin, på Interflora Fresh här i Övik och de skulle gärna få flytta in här hemma. Jag tror inte att jag kan motstå faktiskt.
Det kanske är på tiden att påsken också får ta lite plats hos oss!


Bild från karindahlin.blogg.se


Den ultimata kryddkrukan!

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer



Bild från www.cultdesign.se

Denna fina kruka kommer från Cult Design och heter Evergreen. En fantastisk idé enligt mig som gärna vill använda färska kryddor i matlagningen. Sedan måste jag erkänna att det är en liten inredningsdetalj också.. till min sambos inte så stora förvåning.. :) Men visst är det härligt och fräscht med lite färska örter i köket?!

Cult Design beskriver krukan såhär:
"Evergreen är en självvattnande kruka som är perfekt för den som inte har "gröna fingrar" eller tidsoptimisten som har svårt för att få tiden att räcka till. Tanken med Evergreen är att kryddväxterna som man allt som oftast köper i mataffären för matlagning, ska hålla sig fräscha och fina under längre tid än bara någon enstaka dag."

Som ni kan se på bilden ovan är krukan tvådelad och det man alltså gör är att placera kryddväxten utan plastkruka i teracottadelen. Den vita delen är vattenmagasinet och den fylls på med vatten. Under växten finns filtband som ska stickas ner i vattnet innan teracottadelen sätts på vattenmagasinet, och vips har man fått sig en självvattnande kruka!

Just nu har Interflora Fresh i Oskarsgallerian här i Övik ett mycket bra erbjudande på dessa krukor, där kunden får mängdrabatt vid köp av fler än en. 
1 för 249:-
2 för 399:-
3 för 549:-

Gör ett besök och spana in dessa fina krukor med en grym funktion!









     

To Do

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 07:58:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Alltid en lång to do-lista (jag är en listoholic!) men detta är lite av prio på 61:an i vår. Små som stora saker.


Fixa fotoväggen

Det är inte bara att smacka upp massa ramar och kort på väggen. Nej att få till rätta känslan och looken kan ta ett tag. Jag har vid flera tillfällen lagt ut alla bilder och ramar på golvet för att få en bra överskådlig blick, och snart tror jag det är dags att ta fram hammaren.
Jag lider ibland av beslutsångest och kan inte bestämma mig för hur jag vill ha det. Ser så mycket inspirerande, i detta fall, fotoväggar och man kan göra på det ena och det andra sättet. Till sist bestämmer jag mig och kör på det tills jag tröttnar, annars får jag nog aldrig någonting gjort!
Nu blir det en mix av svarta och vita ramar, både med antik känsla och modern vad gäller valet av ramar, blandat med svartvita och färgfoton.

Färdigställa kontoret

Får ett separat inlägg längre fram...

Planera för lite buskar och en liten trädgård

Inhandla trädgårdsmöbler

Riva köksvägg

Verkar vara ett projekt som blir framflyttat hela tiden, men nu måste vi ju riva snart för att få till detta!

Planera byte av, samt målning av fasad

Framförallt: kulör! Vårt hus är numera, och har sedan 1976, varit rött. Till våren är det slut med det.
Mörkgrått? Grafitgrått? Rökgrå? Anis? Betong? Pearl grey? Svart?





IKEA-besök

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 17:46:55 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer


I helgen är det dags för ett efterlängtat besök på detta ställe! Som sagt, vi har bara varit där e n gång sedan vi flyttade till huset för över ett år sedan. (Hoppas även våra bästa vänner vill joina!)


Så listan är lång. Släpet tomt på vägen ned, men hoppas kunna fylla det... med eh.. nödvändiga ting. Inte bara värmeljus och servetter alltså!

Detta är lite av de prylar vi ska spana in till att börja med...




Ja självklart finaste gula Billyn...


Kritter sängstomme till vår treåring



Can´t help it... titta kostar ju ingenting. IKEA Ps Vågö fåtölj


Vika Gruvan
skrivbord. Eller kanske bara benen, men i vitt.


Tisdag arbetslampa. Very nice! Finns också i svart.



Som ni märker är listan lång och detta var knappt en början.
Återkommer med resultat i början av nästa vecka. Håll tummarna för att shoppingturen blir lyckad!

Ett annat måste under trippen: Lagerhaus. Love Lagerhaus.

Trevlig helg så länge!


I min Berså

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 12:41:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


En härlig kopp rött te till kvällsfikat i en av mina fina koppar av Stig Lindberg är inte helt fel. Underbara Berså är helt klart min favorit och något jag har ett skåp fullt av.

Tänk att det kan smaka extra gott med te ibland...



Servisen Berså formgiven av Stig Lindberg och tillverkad av Gustavsberg, är en av av Sveriges mest klassiska serviser. Mönstret från 1961 har en vit botten och en dekor av stiliserade gröna blad i vertikala rader. Servisen blev snabbt populär och tillverkades mellan 1961 och 1974 och är en av Stig Lindbergs absolut största och folkligaste framgångar. Berså har sedan dess blivit ett samlarobjekt och är en av de mest eftertraktade serviserna på andrahandsmarknaden. 2005 återupptog Gustavsbergs porslinsfabrik produktionen av Berså.


Bild från dukatbord


I garderobstankar..

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Jag drömmer om en större garderob i vårt framtida hus, en walk in closet med andra ord. Med bra förvaring så att var sak har sin plats. Snygga förvaringsboxar, prydligt vikta högar med kläder sorterade efter funktion.. eller ska man ha de flesta av plaggen hängande? Planerna finns och rummet är bestämt men tankarna på inredning och upplägg fortsätter :)

Njut av dessa bilder så länge! Den första är en favorit.









Therese Sennerholt

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 21:49:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer






Har ni inte hittat till Therese Sennerholt så måste ni bara kika in...

Själv är jag såld sedan länge och har fyra postcard inramade hemma. En stor hade ju inte varit fel heller.
Spana också in stylingen bakom dessa prints. Vet att bl a denna begåvade tjej varit med och gjort dem.

Bilder lånade från Therese Sennerholt


Velourfilt

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 21:16:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Velourfilt flyttade för några veckor sedan till nyfödda E i S-svall. Och härom dagen fick den ännu mindre söte H en orange likadan. Jättemysigt velourtyg ihop med fleece blir en härlig kombo i vagnen.

Tyg från Jny.


Utkast: Mars 6, 2012

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 08:31:52 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer



Jag har fallit för detta plåtskåp från Ikea. Snygg och praktisk förvaring till ett mycket bra pris! Denna skönhet heter Ikea Ps och går loss på 799:-. Skåpet finns i rött och vitt.
Min önskelista till vårt framtida husköp är lååång.. och längre blir den då detta skåp i vitt har en given plats där!


Samum

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 21:33:26 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Kan inte riktigt släppa denna skönhet, Samum konsttryck från Marimekko.

Det färgrika konsttrycket Samum tillhör en serie textilier formgivna av Astrid Sylwan för Marimekko, och visar styrkan i vattens porlande, droppande och forsande.

Har gillat denna väldigt länge nu så vem vet hur det blir... 1095:- hos Designonline


Kompott i inredningsväg!

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 21:22:54 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Nu är jag tillbaka här igen, efter en veckas frånvaro. De senaste dagarna har bjudit på en kompott i inredningsväg. Började och slutade arbetsveckan med styling av ett hus för visning och förhoppningsvis försäljning. Mycket fixa och dona men SÅ roligt! och fint blev det!

Efter detta så drog jag iväg till Stockholm för att tillsammans med släkt fira min farmor som fyllde 85 år igår. Fantastiskt och underbart att hon fortfarande är så pigg och alert och att vi får ha trevligt tillsammans. Förhoppningsvis i många fler år framöver!

I Stockholm blev det en kort men ack så intensiv inspektionsrunda i flera inredningsbutiker för påfyllning av inspiration och idéer. Den nuvarande favoriten är Illums Bolighus som ligger på Hamngatan 27. Där fanns det massor av snygga designprylar, möbler, lampor med mera att kolla in. Är ni i Stockholm är denna butik väl värt ett besök!

Helgen har varit mycket bra och jag känner mig laddad inför resten av veckan! Hoppas ni har haft en bra helg och hunnit med att njuta av det underbara vädret! En försmak av våren som jag och säkert många fler så intenstivt längtar efter nu.

String

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 21:13:18 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Flyttar förhoppningsvis in hos oss inom en snar framtid. Men med tanke på hur lång tid allting tar med renovering och val av inredning; läs innan årets slut. En vit helt tom vägg bara står och väntar.
Tidlös och underbart fin!


Bild googlad, hittade denna bild via denna sida.



Vårnytt i vitt

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 16:30:46 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer










Två fina vita vårnyheter hos IKEA!
Personligen skulle jag helst lägga vantarna på den översta skönheten...

Roxö däckstol kostar 499:- och favoriten Högsten fåtölj 995:-


 
RSS 2.0