Happy new years!

Publicerat: 2011-12-31 Kl: 08:50:14 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


 



Gott Nytt År till er alla!

En liten sneakpeak på dukningen som den kommer se ut ikväll...färdigdukat och allt. Skönt!
Nu är det skidspåret som gäller för oss, matsäck med varm choklad och nybakta bullar och bästa vännerna!

Ha en underbar dag och kväll!

Plaza Interiör

Publicerat: 2011-12-30 Kl: 21:29:53 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




En av alla julklappar var en prenumeration på detta härliga magasin! Love it. Tack A! 
Snart börjar numren trilla in, men först måste detta nummer läsas ännu en gång.


Vinterland

Publicerat: 2011-12-30 Kl: 20:28:09 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer






Vilka otroligt inspirerande foton! Såhär vill jag ha det. Fick den fina pläden av björnpälsimitation från Hemtex i julklapp som jag trånat efter länge, så en bit på väg kanske jag är ;) Men tänk en stuga i denna stil att få njuta av varm choklad och härliga inredningstidningar i vinter. Stugan finns redan men inte direkt denna stilen. Ännu.

Underbart, fotat av Tina Edinger för Bolagmagasinet, hittade dit via en annan inspirerande nyupptäckt sida, Seventeendoors.


Svart & Vitt

Publicerat: 2011-12-30 Kl: 19:25:04 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer










En dukning i svart, vitt, och silver. Helt i min smak! Härliga kontraster mot varandra och silvret ger lite extra bling i tillvaron.
Här har jag valt att duka utan duk, egentligen föredrar jag detta som grund men man tager vad man haver. Svarta tabletter under porslinet lyfter och svarta sidenband runt servetterna blir en fin detalj. Vid ljusstakarnas fötter har jag spridit lite pärlor på silvertråd och glaskross som ljuset får spegla sig i. Pärlor, tråd och kross går att köpa i de flesta blomsterbutiker.
Jag kommer att köra vidare på detta spår fast i en ny tappning till morgondagens dukning, förhoppningsvis kan jag ge er ett smakprov på det också.

I morgon är det sista dagen på året, är det dags att fundera på ett nyårslöfte mån tro? Tur att det är några timmar kvar att klura på.
Vill passa på att önska er alla en trevlig nyårsafton och ett Gott Nytt År!

Strålande Jul

Publicerat: 2011-12-25 Kl: 18:36:01 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer


Då var det helt plötsligt dagen efter dopparedagen, jag kan knappt förstå att julen snart är över. Måste passa på att njuta lite till av de dagar som återstår!

Den senaste veckan har bestått av jobb, jobb och åter igen jobb. Har tagit tillfället i akt och jobbat extra på en blomsteraffär i Övik, nu när jag befinner mig på hemmaplan i några veckor. Samma blomsteraffär som jag jobbade på innan jag började utbildningen till Dekoratör/Kommunikatör.
Det har varit fantastiskt roligt och inspirerande att få gå loss med kreativiteten mitt bland alla dessa vackra ting och blommor!

Men nu till något helt annat, vill slå ett slag för denna trevliga hemsida www.personligalmanacka.se där du kan designa din helt egna almanacka. Roligt och en bra idé tycker jag!
Personligen är en almanacka ett måste för att planera min tid och hålla koll på allt som händer. Så mycket roligare att anpassa dess utseende, färg och format efter sina egna behov. Almanackan finns i tre olika storlekar och prisklasser.

Jag tänker beställa en, perfekt till det nya året!





Bilder från www.persoligalmanacka.se

Dan före dopparedan

Publicerat: 2011-12-23 Kl: 10:01:17 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Inspireras och sukta efter allt fint hos Granit
Som jag sagt tidigare tycker jag inte att allt måste och ska vara så traditionellt år efter år. Varför inte bryta av allt det röda, alla tomtar och allt som man haft i alla år, med något nytt i svart, zink eller något annat crazy? Här hemma är det inte alltför crazy i år, men kanske det kan bli nästa år?! Tänker passa på att shoppa upp mig på lite julsaker nu när reorna börjar. 

I veckan ska jag också börja planera nyårsdukningen. Det ska bli något extra, det är allt jag vet...

Kom ihåg-lista:

-Kolla med Signerat M om de har fler vita tallrikar från Mateus (om ja- köpa!)
-Införskaffa det jag vill duka med, i skog och natur samt i butiker (och förråd!)
-Packa upp våra nya champagneglas från Ittala
-Planera outfit

Dit är det en vecka så det kan ju vänta ett tag, vi börjar med julafton...tänk att det är dags nu, imorgon är det dopparedagen! Mys!


 

Inspiration till nästa års kalender

Publicerat: 2011-12-23 Kl: 09:51:36 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Otroligt duktiga och inspirerande Annaleena gjorde årets snyggaste kalender till sina barn. Denna idé är ju så enkel i sig men ändå helt otroligt snygg. Inspireras av detta och såå mycket mer på stylistens blogg.  

Traditionell dukning

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 09:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer










På begäran kommer här en dukning i traditionellt jultema med naturen som samarbetspartner. En underbar gren från tall, kottar och granris förgyllt med några blockljus och röda julkulor. Enkelt, mysigt och mycket JUL. En trevlig detalj är det röda bandet som håller ihop besticken.

För den som inte vill att julen skall gå i traditionellt röd-grönt tema, kan man enkelt byta det röda mot silver, vitt eller varför inte blanda in lite svart. Personligen så är det den kombination som gäller i år, förhoppningsvis kommer ett smakprov på detta också inom en snar framtid, kanske lagom till nyår.



Minitävling!

Publicerat: 2011-12-18 Kl: 19:28:32 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Vi avslutar veckan med en mini-minitävling!

Vi delar upp i flera mindre små tävlingar än en stor till att börja med. Det här är ju bara första tävlingen på vår blogg. (Grattis bloggen två veckor!) Så håll till godo med bättre och större tävlingar framöver. Smygstart som sagt.

Denna gång vill vi att ni ska skriva en motivering med max 30 ord varför just ni ska vinna, och i motiveringen ska "systeryster" ingå.

Skriv er motivering + namn + email i ett mail och skicka till [email protected]

Tävlingen avslutas redan imorgon måndag 19 dec kl 00.00 och vinnaren publiceras och kontaktas under tisdagen. Vårt val av vinnare kan inte överklagas.

Priset skickas asap så den kan pryda er gran eller en annan del av ert hem så snart det bara går.
Det lilla priset består alltså av denna fina glittriga ren. (Obs! Ej guldglittrig, utan med VITT glitter)

Renen kommer från Åhléns.



Stars in her eyes

Publicerat: 2011-12-17 Kl: 12:58:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Varför inte fixa ditt eget julpynt på enklaste, billigaste sätt?
Gå ut i skogen och hämta några kvistar, spraymåla dem (i mitt fall med svart färg) och pynta sedan med något som finns hemma eller fynda nytt. Dessa silvriga och svarta stjärnor köptes för tio kronor på superrea.
Vips lite nytt till hemmet och lite vintrigt och juligt i inredningen.

Love it

Publicerat: 2011-12-16 Kl: 23:11:42 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




 


Det HÄR känns verkligen som något vi skulle kunna ha ovanför vår soffa just nu! Bara för att den väggen skapat lite problem och för att det är snyggt och kul på samma gång! Vill ha!




Rädda Barnen

Publicerat: 2011-12-16 Kl: 22:51:41 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Några av Sveriges mest framstående formgivare har gjort produkter för ditt hem. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen. När du köper en av dessa designprodukter bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. En vacker sak för ditt hem blir en god handling för barn.

Är du ute i allra sista minuten med klapparna tycker jag att du ska surfa in här!
Det gjorde jag och klickade hem två fina saker som kommer bli komplement till några andra klappar. Och vips har man gjort en god gärning. En av grejerna som jag köpte gick på 100:- och då skänktes hela 52:- till Rädda Barnen. Me like. Massor av fina prylar som designats för Barns rättigheter av Rädda Barnen.

Vit brud

Publicerat: 2011-12-16 Kl: 09:00:00 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer


Mitt i allt julstök, alla julkappsinköp, mat och bakning, ja allt som hör julen till "ramlade" jag över några bilder sedan midsommar i år. Det kunde inte hjälpas, mitt i allt detta mörker och slask så längtade jag till vår och sommar.

En vän till mig gifte sig på midsommarafton och jag blev tillfrågad att göra brudbukett, tillhörande buketter till näbbarna samt corsage till brudgummen. Vilken ära! Det är fantasktisk att få vara med och bidra till att deras dag blir just det, DERAS. Sjävklart tackade jag JA och bilderna nedan är resultatet.










Skapa = kul!

Publicerat: 2011-12-14 Kl: 19:55:34 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer







Att pyssla, klippa och klistra är bland det roligaste jag vet. En paus från alla måsten och ger så mycket positiv energi. Här är de julkort som i år skickas från oss på ....gatan 34.

Materialet är köpt på Panduro, ett paradis för den skaparsugne!
För att bryta av mot allt rött och vitt har jag använt vanligt tidningspapper som bakgrund, ett roligt och annorlunda inslag tycker jag.
Se er omkring där hemma, ni har säkert massor av detaljer som går att använda. Varför inte göra varje litet kort till ett kollage med urklipp från en gammal Ikea katalog. Även här är det bara fantasin som sätter gränser!

För min del är det bara själva postningen som nu återstår.

Coming up!

Publicerat: 2011-12-14 Kl: 15:28:41 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer









Julens goda

Publicerat: 2011-12-14 Kl: 15:05:24 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Bild lånad från Mia Öhrn


Är ju alltid baksugen (men har oftas bakförbud då min sambo tycker att det inte b e h ö v e r finnas kakor och bullar hemma jämt) men extra såhär vid jul förståss.
I år har det hittills blivit en del, men det kommer mera hoppas jag.

Skörden hittills: saffransbiscotti, lussekatter, saffranssnurror med vit choklad, rocky road, hasselnötsmarshmallows, fudge, tekakor och ikväll blir det vörtlimpor.

Har en tanke med allt julbak, förutom att äta och njuta själv, som jag återkommer med när julafton passerat...

Böckerna ovan skulle jag gärna se bland mina kok och bakböcker, är ju som godis bara dom!
Det allra senaste verkar ju vara whoppies så det får jag ta och testa nångång efter jul.

 

Hey Hay

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 18:17:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Först ut på listan att beställas från Hay är svarta Loop stand ben till vårt kommande matbord som snart ska byggas. K a n s k e är det klart innan årsskiftet?
Man kan alltid hoppas.
Sidobordet ligger inte långt ned på önskelistan och stolen med stort S har vi pratat om länge. Den kommer förhoppningsvis finnas i vårt hus (eller på vår altan) någongång nästa år. Och helst två då.
Kärlek från första stund. Till och med sambon gillar.
Accentärg eller klassiskt i svart eller vitt är frågan?





Bilder lånade från Hay

Lucia

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 11:26:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Idag är det Lucia. Känns alltid lite mysigt. Brukar ni kliva upp extra tidigt och mysa framför tv´n innan jobbet? Jag som är morgonpigg brukar försöka göra det.

Såhär i Luciatider och precis innan jul är ju tidningarna och nätet fulla av pysseltips. Det kliar i fingrarna men tiden räcker aldrig till. Ett väldigt enkelt pyssel som jag hittade hos Allt om Mat visar jag nedan.
Fler pysseltips kommer att komma allteftersom på vår sida!

Islykta av ballong

Du behöver:

En ballong och vatten
Ett värmeljus
Gör så här:
Fyll en ballong med vatten och ställ den ute i minusgrader eller i frysen över natten. Nästa morgon skär du bort ballongen och häller ut vattnet som inte hunnit frysa. Sätt i ett värmeljus och placera islyktan utomhus.






Bild och pysseltips från Allt om Mat

Wanted: Flowerpot

Publicerat: 2011-12-12 Kl: 21:06:07 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




Give it to me!


"Ett föremål blir inte en designikon förrän det har funnits med i några år, klarat modesvängningar och passar i olika slags miljöer och inredningsstilar. Den prisbelönta lampan FlowerPot, formgiven av den mycket välkände danske designern Verner Panton 1969, är just det!"

Perfekt var ordet. Ge mig.




Bild och info lånad från Designonline

Naturligt

Publicerat: 2011-12-12 Kl: 20:13:20 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Vad vore väl en jul utan blommor? Det hör liksom julen till att dekorera med olika blomster, ris från gran, tall och en, och annat smått och gott.  Kottar är också något som gör sig väldigt bra i juldekorationer. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Det är lätt att glömma bort hur mycket fint naturen har att bjuda på och som går att använda i dekorationssammanhang. Så länge det inte ligger så mycket snö på marken kan man med lätthet ta sig ut i skog och mark och hitta diverse skönheter att ta med sig hem. Ett plus är att man får sig en skön, avslappnande promenad också!

Hemma hos oss går julen helt i vitt i år. Återkommer i slutet av veckan med dekorationer, planteringar och tips till det dukade bordet. Naturligt -vis med inspiration från skog och mark!


Bild från floristmastarna.blogspot.com

All is pretty

Publicerat: 2011-12-11 Kl: 10:47:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer





Önskar verkligen att dessa posters med citat av Andy Warhol pryder en vägg i vår lounge inom en snar framtid.
Kommer från Moderna Museet och jag hoppas tomten hört mitt (snälla?) tjat om dessa i ett års tid nu...
Två stycken bredvid varandra i svarta ramar. Det är allt jag begär.

Stjärnklart

Publicerat: 2011-12-11 Kl: 10:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




SMD Design har dessa enormt snygga adventsstjärnor i lackerad plåt. Namnet är något så otippat som Stjärna. Finns i vit med röd tygsladd, röd med ljusgrå tygsladd, mörkgrå med ljusgrå tygsladd. Stjärna kan både hängas och ställas. Personligen skulle jag nästan kunna köpa en för den snygga sladdens skull! Den vita stjärnan är en favorit och står högst upp på min önskelista just nu.

Elefantdrömmar

Publicerat: 2011-12-10 Kl: 18:38:04 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer




En jul i Svenskt Tenn-anda vill jag ha, och elefanter och andra skönheter at duka med. Att surfa runt på sidan får mig att bli nästintill tokig och så köpsugen att det inte känns hälsosamt. Tur (i oturen) att det är långt till närmsta butik. Älskar allt. Fler elefanter måste flytta in på #61 inom kort. Så får det blir.


White & Silver

Publicerat: 2011-12-10 Kl: 10:39:12 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Vitt och silver i en fin blandning från Åhléns. Känns väldigt juligt och festligt, och speciellt om man har en fallenhet för att gilla det som inte är typiskt juligt, dvs allt som är rött och grönt.
Spanade tidigt in den fina vitglittriga renen (som så många andra inredningsbloggare slagit till på!) men den tog fort slut. Men har slagit till på en annan liten dekoration, också den i form av en (vitfrostig) ren, som ni kommer att kunna vara med att tävla om i början av veckan! Första priset avslöjar vi när det är dags...


 





Transparent Kärlek

Publicerat: 2011-12-09 Kl: 09:00:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer



Bilden kommer från www.jtp-design.se

Det uppstod ett stort jag-vill-ha behov när jag såg tidningsstället Barbro för första gången! Om man kan känna kärlek till matriella ting så är detta It!

Tidningsstället kommer från Jtp-Design och skulle passa så bra i vårt kök här hemma. Bra som förvaring till sitt favorit magasin eller annat som så lätt samlas i en hög på köksbänken.

Förhoppningsvis har jag varit så pass snäll i år att tomten har med sig en överraskning till mig på julafton.. och då i form av ett rektangulärt paket!

Fling

Publicerat: 2011-12-08 Kl: 19:35:16 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer








Designonline finns den fina lampan, eller snarare adventsstjärnan Fling.
Visst är den fin? En eller ett par av denna hade gärna fått hänga i våra stora vardagsrumsfönster.
Känns väldigt tidlös och är även en stjärna som fungerar året runt. Personligen skulle jag nog använt den som "vinterstjärna". Dessutom kan den också hängas på väggen.
Med denna följer också en fot i vitlaserat trä som gör att den kan användas som bordslampa.
Stjärnan finns i färgerna grön, röd, guld och vit och går loss på 999 kr.
Just nu har Designonline fraktfritt.




Välkommen till oss!

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 23:53:42 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer


Idag premiärskriver vi här på vår nya gemensamma blogg! Detta känns otroligt roligt!
Efter månader av planering och brainstorming är det äntligen dags!                                                                                             
Vilka är då vi och vad kommer vi skriva om?
Vi heter Annasara och Ulrika och kommer från Örnsköldsvik.
Vi är båda utbildade kommunikatörer/dekoratörer. En av oss är dessutom makeupartist och den andra är florist.
Mer info om vilka vi är kommer inom kort att finnas under fliken ”Om oss”.

Vi brinner för färg, form och skapande i alla dess former. Detta vill vi genom denna hemsida och blogg förmedla till er andra. Här kommer vi att blogga om sådant som vi själva skapar och gör, visa bilder, inspirera och allt annat inom området inredning, design, färg, och form.
Vi kommer att blogga på varsitt håll, och självklart tillsammans när möjlighet ges, då vi periodvis bor i olika delar av landet. Inläggen kommer att signeras med våra namn för att slippa onödig förvirring om vem som skrivit vad.

Vi hoppas att ni kommer gilla vår sida och att ni från och med idag följer med på vår resa! (gör det gärna med bloglovin!)
Ha dock lite överseende nu i början då sidan fortfarande är under konstruktion. Lämna gärna en kommentar, eller kanske rentav önskemål på vad ni vill se och läsa om.

Nu kör vi!

 

SysterYster Design

Kontaktuppgifter

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 22:56:00 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


[email protected]

Om oss

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 22:55:40 | I kategori: Bloggen | 0 kommentarer


Inom kort..
RSS 2.0